web analytics

Lübeck

Mellan Travemünde och Lübeck är det cirka 20 kilometer. Åker du med TT Lines kan du boka en resa där transport till Lübeck ingår. Annars kan du smidigt åka tåg mellan orterna vilket tar cirka 25 minuter, enkel resa.

lubeck
Klassisk vy från Lübeck.

Lübeck (eller Lybeck, som det ibland stavas på svenska) är en klassisk hansastad i norra Tyskland som idag kanske mest är känd för sin fantastiska atmosfär och sin unika historia – och kanske framförallt sin julmarknad. Här finns gott om vackra byggnader, storslagen arkitektur och ett landskap som omslingras av floden Trave.

Shopping i Lübeck

Att shoppa i Lübeck är en upplevelse i sig. Här finns gott om unika specialbutiker men självklart också de stora kedjorna och varuhusen – framförallt längs gågatan mellan rådhustorget och Beckergrube. Här finns också det stora varuhuset Karstadt. Söker du dig lite längre ut hittar du shoppingcentret Citti-Park med över 50 butiker. Här kan du shoppa allt från billig öl, sprit och vin till hifi-utrustning, tv-apparater, kläder och porslin. Fler rederier erbjuder paketresor med shopping Lübeck.

Boende i Lübeck

Eftersom Lübeck är en relativt stor stad (med över 200 000 invånare) finns en uppsjö av hotell och andra boenden att välja mellan. Vi har hela listan på de billigaste hotellen i Lübeck (och de bästa så klart).

Aktuellt erbjudande
Shoppingresa-Travemünde-Lübeck