web analytics

Trelleborg – Travemünde

Du tar dig enklast till Travemünde genom att ta färjan från Trelleborg. Överresan tar lite drygt sju till nio timmar och det finns flera avgångar under dygnet som du välja mellan. Ett alternativ är att åka sent på kvällen eller natten. Då kan du få en god natts sömn på färjan och anlända utvilad till Tyskland på morgonkvisten.

Trelleborg-Travemünde – prisexempel

Att resa till tyskland med båt kostar från ca 800 kr beroende på vilken typ av biljett du bokar. Ofta har rederierna också kompletta erbjudanden med hotell vilket är smidigt om du till exempel ska åka på en shoppingresa till Lübeck eller Rostock. Åker du färja över natten kan du välja till om du vill ha frukost på båten – det kan ju vara en perfekt start på tysklandsresan.

Prisexempel: Åker du med bil, två vuxna och två barn kostar resan 990 kr – tur och retur.

Om TT Lines färjor

TT Lines färjor som trafikerar rutten Trelleborg-Travemünde heter Peter Pan, Nils Holgersson och Robin Hood. Robin Hood och Nils Holgersson är de större av färjorna med rymliga hytter och fräsch miljö. TT Line kallar själva detta sina ”premium-avgångar”. Nils Holgersson är något mindre men har självklart god standard.

Avgångar

Färjan till och från Travemunde har 14 avgångar per vecka. Tisdag-fredag har flest avgångar men på helgerna är det bäst att åka om du är ute efter en båt som tar dig till Tyskland under natten. Åker du till exempel kl. 02.00 är du framme 10.45. För dig som är mer morgonpigg kanske turen 22.00-07.30 är passar bättre.

Aktuellt erbjudande
Shoppingresa-Travemünde-Lübeck